Ko smo mi?

U L'Occitane-u se trudimo da pokažemo ono najbolje što Provansa može da pružii, onu jedinstvenu lepotu što sija. Svakog dana smo posvećeni očuvanju predivne prirode koja nikada ne prestaje da nas očarava.

L'Occitane, putovanje koje počinje u Provansi

Sve je počelo na provansalskim pijacama. Destilator, mali kamionet i dobro poznavanje bilja, bili su dovoljni da dvadesettrogodišnji Olivije Bosan (Olivier Baussan) destiluje svoje prvo esencijalno ulje ruzmarina i započne njegovu prodaju na lokalnim pijacama. Proizvodnju je ubrzo proširio proizvodnjom sapuna, zatim i krema, crpeći inspiraciju iz zemlje u kojoj je odrastao, sa idejom da tu prirodnu lepotu prenese u domove širom sveta.

Istraživanje i inovacija

Istraživanjima pomeramo svoje granice

Proučavanje prirode je ono što vodi naša istraživanja, i što predstavlja osnovu za razvoj efikasne prirodne kozmetike. L'OCCITANE ulaže dosta u istraživanja - imamo sopstvenu laboratoriju u samom srcu Visoke Provanse, u Manosku. Tim do 100 stručnjaka, raspoređen u 11 laboratorija, posvećen je oblastima od molekularne biologije preko ekstrakcije biljaka do analitičke hemije, kako bismo moglida pomeramo svoje granice i da budemo sve bolji.

Naša posvećenost

Društvena odgovornost

Društvena zajednica nam je jako važna i zato se trudimo da joj se odužimo pre svega kroz aktivnosti naše L'Occitane fondacije, osnovane 2006. godine. Naše dve osnovne inicijative su pružanje podrške u borbi protiv oštećenja vida širom sveta i pomaganje ekonomske emancipacije žena u Burkini Faso. Povrh toga, i zaposleni u kompaniji L’Occitane su uključeni u projekte Fondacije; od rekonstrukcije Japana nakon cunamija do očuvanja priodne baštine Provanse.