NAŠA POSVEĆENOST

Otkrijte šta leži iza naših kozmetičkih proizvoda: Više od 40 godina održivih, prirodnih sastojaka, napravljenih u Francuskoj i posvećenost deci.

U LJUBAVI SA PROVANSOM

posvećenost brenda

Provansa je naša inspiracija

Provansa je zemlja bogatstva, pejzaža koji oduzima dah, netaknute prirodne lepote, kao i drevnih veština i tradicija. Kroz različite lokalne inicijative, L’Occitane podržava i skreće pažnju na žene i muškarce koji daju život ovom regionu sa željom da očuvaju i prenesu svoja iskustva i poznavanje prirode. Zauzvrat, zemlja nam pruža sastojke najfinijeg kvaliteta, koje koristimo u svojim proizvodima napravljenim u Provansi, kako bismo pružili zadovoljstvo Vašim čulima.

ETIČKI IZVORI

prirodni sastojci

Istinite priče o sastojcima

L’Occitane blisko sarađuje sa više od 130 francuskih uzgajivača i 10,000 berača – od polja smilja na Korzici do polja lavande u Provansi – kako bi osigurao najfiniji kvalitet sastojaka i održivost koliko god je to moguće. Proizvodi vredni pažnje su napravljeni s ljubavlju i iskustvom, stoga smo uspostavili dugoročnu saradnju sa lokalnim proizvođačima, saradnju koja se zasniva na poverenju i razvoju tehnika koje su nežne prema biljkama, kako bismo dobili najviše od prirode.
OTKRIJTE NAŠE SASTOJKE

VODIMO RAČUNA O PRIRODI

očuvanje prirode

Održivost

L’Occitane razvija proizvode vodeći računa kako o čoveku tako i o svetu u kom on živi. Proizvodimo eko-pakovanja za dopunu i veliki deo naših pakovanja je napravljen od recikliranih materijala ili održivih sirovina. Promovišemo obnovljive izvore energije, nastojimo da smanjimo emisiju ugljenika, smanjujući avionski transport i trudeći se da koristimo kopneni ili morski saobraćaj kad god je to moguće. Promovišemo biodiverzitet kroz održiv način uzgoja i kroz sve više prirodne formule: 92% proizvoda lansiranih u 2016. godini sadrže najmanje 90% prirodnih sastojaka, dok od njih 57% sadrži više od 95%.   

VID ZA DECU

Deca su budućnost

80% saznanja do kog dete dođe je uz pomoć vizuelnog učenja, stoga je oftamološka nega neophodna. L’Occitane je odlučan u svojoj želji da ova nega postane univerzalno dostupna. Od 2000. godine podržavamo akcije širom sveta koje imaju za cilj prevenciju slepila kod dece, učestvujemo u projektima koji obezbeđuju oframološke skrininge i tretmane. Nastavljamo da jačamo svoju posvećenost zahvaljujući partnerstvu sa UNICEF-om, potpisanim 2017. godine.
PROČITAJTE VIŠE