Dobar noćni san - l'Occitane

MIRAN NOĆNI SAN

Posle napornog i stresnog dana, može biti teško da utonete u okrepljujuć san. 40 procenata svetske populacije nema dovoljno sna i taj trend raste. Upotrebom jednostavnih tehnika poput opuštajuće rutine pred spavanje i zdravih dnevnih navika možete poboljšati san, tako da se budite osveženi svakod dana.

Moć cveća - l'Occitane

Upotreba moći biljaka

Dajući osećaj ravnoteže, okrepljujući kvaliteti biljaka poput lavande, bergamota, mandarine, slatke pomorandže i geranijuma umiruju i opuštaju telo i um. Koristi ovih sastojaka za naše emocije su predstavljene kroz Aromakologiju - proučavanje uticaja mirisa na raspoloženje i ponašanje.
Pročitajte više
Saveti za dobar noćni san - l'Occitane

10 saveta za dobar san

 1. Idite na spavanje i budite se svaki dan u isto vreme.

 2. Redovno, uravnoteženo vebajte tokom dana, plivajte ili idite na jogu

 3. Meditirajte 10 minuta pre spavanja kako biste se opustili.

 4. Na kraju dana, idite pod vruć tuš ili uživajte u toploj kupki kako biste opustili mišiće i rešili se stresa.

 5. Jedite laganu, nezačinjenu hranu pred spavanje.

 6. Vodite dnevnik kako biste ostavili brige dana na papiru.

 7. Lagano se izmasirajte, masažom stopala i vrata ćete se rešiti nagomilane napetosti.

 8. Čitajte voljene pasuse omiljene knjige pre spavanja kako biste opustili um.

 9. Naprskajte jastuk mistom esencijalnih ulja kako biste izazvali opuštanje.

 10. Osmisite rutinu pred spavanje, poput vežbi za disanje ili slušanja umirujuće muzike. Vaše telo će ovo prepoznati kao signal za spavanje.

Mirno okruženje - Aromakologija mist za jastuk - l'Occitane

Napravite od svoje spavaće sobe mirno okruženje


Vaša spavaća soba je poslednje okruženje koje vidite pre nego što zaspite. Dekoracija, umetnička dela i nameštaj u spavaćoj sobi trebalo bi da odaju osećaj celine i mira koji Vam pomažu da zadremate. Neka Vaša spavaća soba bude prostor namenjen spavanju i uklonite nepotreban nameštaj i nered.


Izaberite posteljinu i dekoraciju nežnih nijansi žute, boje breskve, zelene ili plave i pomešajte sa neutralnim bojama kako biste stvorili osećaj mira i topline. Uverite se da je Vaša posteljina udobna i da želite da spavate u njoj. 

Za miran noćni san, uklonite svetlost i buku (bez elektronike i televizora) i održavajte temperaturu sobe između 18 i 22 stepena. Držite vrećicu suve lavande na noćnom stočiću kako bi Vam pomogla da se umirite dok zatvarate oči.
Ritual pred spavanje - Aromakologija ritual - l'Occitane

Opuštajući Aromakologija ritual pred spavanje

Tajne savršene noćne rutine sa juga Francuske su u korišćenju smirujućih esencijalnih ulja iz Provanse kako biste završili dan i dali signal Vašem umu i telu da je vreme za krevet. Preko 96% žena su otkrile da ova tri aromakologija preparata imaju umirujuć efekat koji je pogodan za spavanje kada se koriste zajendo:

Relaksirajući mist za jastuk: Naprskajte ovaj mist napravljen od esencijalnih ulja lavande, bergamota, manradine i slatke pomorandže na Vaš jastuk kako biste umirili čula.

Relaksirajuće ulje za masažu: Vodite računa o svom telu zahvaljujući slatkom bademu iz Provanse.

Opuštajuće mirisne vrećice: Stavite mirisnu vrećicu od suve lavande, beramota, mandarine, slatke pomorandže i geranijuma na noćni stočić kako biste lakše zaspali.
Kupite sada
Saveti za spavanje - Dragocena noćna krema - Ši buter krema za ruke - Aromakologija regenerativno ulje za kosu - l'Occitane

USPAVANA LEPOTICA

Spavanje je prirodni poboljšivač lepote. Dobar noćni san smanjuje kortizol, hormon stresa (koji je odgovoran za stanjivanje kože) dok povećava melatonin (koji deluje kao antioksidant protiv finih linija i flekica). Tokom spavanja, ćelije koje proizvode kolagen se regenerišu i povećavaju elastičnost i čvrstinu. Da biste dalje poboljšali koristi sna, nanesite bogate hidrantne kreme uveče kako biste se probudili sa mekom i hidriranom kožom i kosom.


Dragocena noćna krema: Nanesite na lice pre spavanja kako biste revitalizovali ten i kako bi koža bila glatka narednog jutra.


Ši buter krema za ruke i Ši buter krema za stopala: Nanesite Ši buter hranljivu kremu da zaštitite i hidrirate ruke i stopala bez masnih tragova.


Aromakologija regenerativno ulje za kosu: Stavite par kapljica ovog slatkog ulja na suve i oštećene krajeve kose da deluju preko noći kako bi učinilo Vašu kosu snažnom i sjajnom.

 
Saveti kako da zaspite - l'Occitane

VEŽBE DISANJA

1. Nađite udoban položaj na krevetu i lezite ravno na leđa. 2. Obratite pažnju na noge i ruke i opustite ih celom težinom. 3. Obratite pažnju na to gde osećate dah u Vašem telu.

Isprobajte ovu vežbu dubokog disanja kako biste se oslobodili napetosti i umirili um pre spavanja.
Masaža stopala - Ši buter krema za stopala - l'Occitane

Uživajte u masaži stopala

Masirajte svoja stopala kako biste se oslobodili osećaja napetosti i opustili se. 1. Potopite stopala u kupku tople vode i esencijalnih ulja. 2. Tapkanjem peškira obrišite stopala i nanesite ulje. 3. Masirajte od gležnja do prstiju.

Stopala su savršeno područje za odmaranje celog tela.
Kupite sada
Vežbe disanja - l'Occitane

Saveti kada ne možete da zaspite

1.Isprobajte meditaciju i obratite pažnju na svaki udisaj i izdisaj. 2.Ušuskajte se i radite nešto što Vas opušta, poput slušanja umirujuće muzike. 3.Obucite udobne čarape na hladna stopala kako biste povećali protok krvi u ekstremitetima.

Isprobajte ove tehnike kako biste izbegli okretanje.