Nega kose - l'Occitane

KAKO DA IMATE PRELEPU KOSU

Vodič za sjajnu, svežu i gustu kosu Vaša kosa je sjajan način da pokažete ko ste i kao i ostatak Vašeg tela, Vaša kosa je podložna habanju, oštećenjima i suvoću. Leto uz more je predivan odmor, ali snažni UV zraci kao i teška izloženost soli i pesku mogu oštetiti Vašu kosu kao i kožu. Hladnija godišnja doba takođe mogu uticati na kosu suvim vazduhom čineći je krutom i ravnom. Dobro negujte Vašu kosu i ona će blistati.

KAKO DO SJAJNE KOSE

Sjajna kosa - l'Occitane

6 koraka do sjajne kose

Eksperti za negu kose kažu da je čest uzrok suve kose neispravan način pranja kose. 
Kako bi Vaša kosa što sjajnija, pratite ovu rutinu pranja kose:
 1. Pokvasite kosu sa što toplijom vodom kako bi se otvorio sloj kutikule.
 2. Nanesite šampon i umasirajte ga prstima.
 3. Isperite hladnom vodom kako bi se zatvorio sloj kutikule.
 4. Iscedite ostatke vode pre nanošenja balzama.
 5. Umasirajte balzam na krajeve kose i temeljno isperite..
 6. Neka peškir upije ostatke vode sa Vaše kose, ne trljajte je i ne zavrćite, kosa je najslabija kada je mokra !
Prirodna boja kose - Aromakologija balzam za regeneraciju kose - l'Occitane

Kako da oživite prirodnu boju kose

 1. Nanesite šampon samo na teme glave: Aromakollogija šampon za regeneraciju kose za oštećenu kosu i Aromakologija revitalizirajući šampon za svežinu kose za normalnu kosu.
 2. Nanesite balzam na krajeve kose: Aromakologija balzam za regeneraciju kose za oštećenu kosu ili Aromakologija revitalizirajući balzam za svežinu kose za normalnu kosu.
 3. Nanesite masku za kosu i umotajte je u topli peškir.
Istražite
Farbana kosa - Aromakologija maska za regeneraciju kose - l'Occitane mobile

Kako da oživite Vašu bojenu kosu

 1. Pre nanošenja šampona, nanesite Aromakologija dvofazno ulje na teme kako biste stimulisali mikrocirkulaciju. Njegova blaga formula će pomoći kosi da se odmrsi od korena i učiniće da Vaša kosa zasija.
 2. Nanesite Aromakologija šampon za sjaj bojene kose samo na teme.
 3. Nanesite Aromakologija balzam za sjaj bojene kose samo na krajeve.
 4. Nanesite masku za kosu (Maska za regeneraciju kose  za oštećenu kosu ili Masku za obojenu kosu za normalnu kosu) i umotajte je u topli peškir dok maska ne počne da deluje.
Istražite

KAKO SE REŠITI MASNE KOSE

Masna kosa - Aromakologija ritual - l'Occitane

Obrnuto pranje masne kose

 1. Nanesite masku za kosu pre pranja kako biste poboljšali dejstvo proizvoda. Zamotajte kosu u topli peškir kako bi se lakše otvorio isušeni sloj kutikule i kako bi se maska bolje delovala.
 2. Nanesite šampon na kosu bez ispiranja maske, kako biste sprečili isušivanje kose.
 3. Nanesite balzam na krajeve kose. 
Istražite

KAKO DO JAČE KOSE

Saveti za jaču kosu - l'Occitane
Svi smo rođeni sa jedinstvenim, fiksnim brojem kožnih folikula i to određuje koliko će naša kosa biti gusta tokom života. Kako biste poboljšali gustinu kose, priuštite temenu nežnu masažu svakog dana kako biste stimulisali mikrocirkulaciju i probudili koren kose. 

Ishrana bogata voćem i povrćem je korisna za Vašu kosu. B vitamin koji se nalazi u avokadu smatra se najznačajnijim za rast kose. Borovnice su bogate vitaminom C koji pomaže telu da proizvodi kolagen, a bundeva sadrži vitamin A koji podstiče proizvodnju sebuma.
Istražite

KAKO SE REŠITI PERUTI

Saveti protiv peruti - l'Occitane

Šta prouzrokuje perut?

“Perut” je zapravo termin koji se koristi za bilo kakav problem na temenu koji prouzrokuje da se ćelije kože odvajaju u vidu peruti.. U slučaju prave peruti, površina temena glave sadrži višak određenih gljivica koje dovode do perutanja kože.

Stručnjaci za negu kose predlažu upotrebu šampona protiv peruti kako bi se smanjila perut i ublažila iritacija temena. Koristite i balzam, ali samo na krajevima kose. 
Istražite
Nega protiv peruti - Aromakologija nega protiv peruri - l'Occitane

Koji proizvod za koji tip peruti?

Postoje dva tipa peruti: suva perut i masna perut. Suva perut se često povezuje sa suvim temenom i upotrebom neodgovarajućeg šampona, dok se masna perut povezuje sa drugim faktorima poput stresa. 

L’Occitane je dizajnirao poseban šampon protiv peruti koji uspešno deluje na oba tipa peruti. Za suvu perut se preporučuje da se pre šamponiranja nanese Umirujuće ulje za teme glave kako bi se sprečilo dodatno isušivanje temena glave.

KAKO OPORAVITI OŠTEĆENU KOSU

Nega protiv peruti - Aromakologija nega protiv peruti - l'Occitane

Neprijatelji suve kose

Vaša kosa je vrlo osetljiva i ukoliko je podložena stresu, može početi da puca i gubi elastičnost. Vaša kosa je uglavnom oštećena zbog toplote i suvoće - presa za kosu, uvijači za kosu, farbe, prekomerno sušenje kose, čak i sunčeva svetlost isušuje i oštećuje kosu.

Izbegavajte uređaje za stilizovanje kose koji se nanose direktno na kosu ili ih nemojte koristiti svakodnevno. Kada ne koristite toplotne uređaje za stilizovanje, zaštitite kosu Aromakologija zaštitnim mistom za neposlušne vlasi. Kao što štitite kožu, ne zaboravite da zaštitite kosu od sunca Revitalizirajućim mistom za zaštitu kose od sunca. 
Češljanje kose - l'Occitane

Bezbedno češljajte kosu

 1. Izaberite čvrstu gumenu četku ili četku sa zaobljenim jastučićem kako biste sprečili da se kosa umrsi.
 2. Ukoliko je Vaša kosa zamršena, nemojte rasčešljavati celu dužinu kose. Direktno češljajte zamršen deo, u suprotnom ćete zamrsiti kosu još više.  
 3. Uvek nežno češljajte kosu, ne vucite i ne uvijajte kosu previše, posebno kada je sušite fenom.
 4. Ukoliko niste sigurni, pitajte svog frizera koja je četka najbolja za Vašu kosu.

Izaberite odgovarajući proizvod da biste zaštitili kosu od oštećenja

Rutina nege kose - Aromakologija revitalizujući mist za zaštitu kose od sunca - l'Occitane

REGENERATIVNO ULJE

Idealno za suvu kosu, naše regenerativno ulje se sastoji iz 98% prirodnih sastojaka, ova dvofazna formula kombinuje 5 esencijalnih ulja koja su pažljivo izabrana.

Kupite sada
Rutina nege kose - Aromakologija krema za neposlušne vlasi - l'Occitane

Krema za neposlušne vlasi

Savršena za neposlušnu kosu, naša Krema za neposlušne vlasi je balzam koji se ne ispire i pomaže pri oblikovanju i kontrolisanju duve i neposlušne kose.

Kupite sada
Rutina nege kose - Aromakologija regenerativno ulje - l'Occitane

Revitalizujući mist za zaštitu kose od sunca

Napravljena od esencijalnih ulja i hranljivog ulja jojobe, ova osvežavajuća formula pomaže oblikovanje kose bez slepljivanja.

Kupite sada