HIDRATACIJA - KLJUČ LEPE I ZDRAVE KOŽE

Ok, do sad svi već znaju da je hidratacija izuzetno važna za lepu kožu… Je li tako? Ali šta vlaga u koži zapravo znači? Zamislite vlagu kao tanak sloj celofana koji štiti slojeve kože od spoljnih uticaja i održava svežinu kože duže vreme. Ako ovaj sloj vlage ne postoji, koža je sklonija pucanju pod pritiskom vetra, sunca, vrućine i hladnoće. To dovodi do preranog nastajanja bora i nelagodnosti. Hidratacija je važna za osobe svih godina i svih tipova kože, a ako je počnete negovati u mladosti, vaša koža će biti otpornija na vidljive znakove starenja.

Zadatak za Kalcijum

ODRŽITE ZDRAV SASTAV

Kada je koža dehidrirana, odnosno nedostaje joj vode, počinje biti neudobna… Postaje osetljiva, perutava i gubi prirodni sjaj. Jedan od načina prevencije ovog neugodnog iskustva je održati zdrav sastav minerala u koži. Vaša koža ne proizvodi minerale samostalno, pa ih vi morate naneti na nju.

Ovde Kalcijum stupa na scenu

KLJUČNA ULOGA U ZAŠTITI KOŽE

Kalcijum igra ključnu ulogu u zaštitnom sloju kože, odnosno u spoljnom sloju koji sprečava da vlaga izađe iz kože. Može da uspori gubitak vode i ojača i zagladi kožu. Voda sa izvora Réotier je obogaćena kalcijumom.

Sistem hidratacije 3 u 1 spaja glicerin koji dodaje vlagu, hijaluronsku kiselinu koja je veže i kalcijum koji održava hidrataciju duže vremena.

1 - Saveti za Ultrabogatu hidrataciju kože

ČIŠĆENJE!

Prvi korak u hidrataciji je rad na čistom platnu. Uklanjanje nečistoća poput ulja i šminke, pripremiće vašu kožu za upijanje ove negujuće hidratacije.
Isprobajte Vodeni gel za čišćenje lica za talas svežine koji će pokrenuti vaš ritual lepote .
BONUS: Za veći efekt hidratacije pripremite kožu Esencijom za hidrataciju – koža će postati suptilna i osvežena.

2 - Saveti za Ultrabogatu hidrataciju kože

SAZNAJTE ČEMU SVE SLUŽI HIDRATACIJA

Svaki tip kože ima svoje potrebe za hidratacijom. Česta zabluda je da masnoj i kombinovanoj koži ne treba hidratacija, jer same proizvode puno prirodnih ulja. Ali lagani proizvod za hidrataciju bez ulja pomaže masnoj koži da proizvodi manje sebuma! Isprobajte Ultralagani Gel za bogatu hidrataciju kože za posebno hidratantno iskustvo.
 

3 - Saveti za Ultrabogatu hidrataciju kože

A ŠTA SA SUVOM KOŽOM?

Suvoj koži treba posvetiti još više pažnje, pa se preporučuje bogatija krema koju takođe možete kombinovati s uljem (npr. Božanstveno ulje mladosti za lice) za maksimalnu hidrataciju. Šea buter nežna krema nudi više hranjivosti bez težine na koži.

4 - Saveti za Ultrabogatu hidrataciju kože

ZAŠTITA

Ne možemo prenaglasiti koliko je važno zaštititi kožu od sunca! Štetni UV zraci najbrži su put do raka kože, a takođe ubrzavaju i uporne znakove starenja. Učinite uslugu svojoj koži i nanesite BB ili CC kremu sa zaštitnim faktorom svaki put kada izlazite iz kuće – čak i kada je oblačno.