Obnova kože tokom noći

SNOM DO LEPOTE

Život danas teče brže nego ikada. Nosimo se sa stresnim poslovima, brzim društvenim životom… A ponekada se umor vidi i na našoj koži. San je jako važan za regeneraciju kože i uz nekoliko trikova možete izvući najviše iz njega.

Krivci

GLAVNI AGRESORI NA KOŽU

Dugačak je spisak negativnih spoljnih uticaja koji kožu oštećuju celi dan – zagađenje, plavo svetlo iz ekrana, ili samo umor. Istraživanja su pokazala da spoljni faktori pospešuju vidljive znakove starenja i utiču na naše gene. Ove genetske promene proučava epigenetika.

Kako izgleda umorna koža

JASNO JE K'O DAN

Videli ste ih u ogledalu: tamni krugovi ispod očiju, siva ili suva koža, fine bore u nastajanju, smanjena elastičnost, bore od stresa… Koža ništa ne skriva kad je umorna! No jeste li znali da se ljudi koji malo spavaju takođe sporije oporavljaju od spoljnih izazivača stresa? To je zato što je kvalitetan, celonoćni san od izuzetne važnosti za rast i obnovu imuniteta i celog tela uopšte. S razlogom ga zovemo beauty sleep!

Noć ima svoju moć

ŠTA SE DOGAĐA S KOŽOM ZA TOKOM NOĆI?

Postoje dve važne faze obnove. Večernja faza (21 – 23h) je vreme u kojem je funkcija epidermisa manje učinkovita. To znači da je propusnost kože veća i da se aktivni sastojci iz proizvoda bolje upijaju. Ovo je najbolje vreme za nanošenje hranjive kreme, seruma ili ulja. noćna faza (23 – 6h) je vreme u kojem se koža regenerše – nove ćelije zamenjuju mrtve ili ostarele ćelije. Ovo je vreme za najveću proliferaciju ćelija i oporavak DNK.

Kako poboljšati san

ISKORISTITE NOĆ ŠTO JE BOLJE MOGUĆE

Nanošenje proizvoda za negu pre spavanja daje Vam priliku da poništite neke od negativnih posledica koje je koža pretrpela kroz dan. Jedan od naših novih proizvoda pomaže da pripremite Vašu kožu da još bolje upije sve korisne sastojke Vaših L'Occitane favorita. Immortelle Noćni Reset Serum za lice koži omogućava da bolje upije sve blagotvorne sastojke Vaše nege i obnovi je tokom noći.

Novi Favorit

NAŠ STRUČNI RITUAL

1. Počnite masažom trećeg oka: domalim i srednjim prstom kružno masirajte ovo područje u smeru suprotnom od kazaljke na satu.
2. & 3. Prsnite tri puta Immortelle Noćni Reset Serum za lice i umasirajte ga u kožu lica i vrata. Počnite masažom lica odozdo prema gore i masirajte čelo od sredine ka spolja.
4. Duboko udahnite, dopustite da Vas miris ponese i umasirajte ga u akupresurne tačke lica (uši, vlasište).
5. Završite zatvarajući energetsku tačku trećeg oka u smeru kazaljke na satu.