Nazad

Proizvodi

Naše formule

L'OCCITANE nudi mirise i proizvode za negu visokog kvaliteta, koji su napravljeni u skladu sa principima fitoterapije i aromaterapije. Naše teksture i mirisi su inspirisani mediteranskim načinom života: korišćenje L'OCCITANE proizvoda je uvek momenat pravog uživanja.

Pridržavamo se strogih standarda koji garantuju najbolji kvalitet, najveću efikasnost, u isto vreme poštujući čoveka i životnu sredinu.  Nastojimo da koristimo visokokvalitetne, pouzdane, prirodne sastojke.  Koristimo više od 200 biljnih sastojaka, od čega je četvrtina organskog porekla, koji se pažljivo biraju po njihovoj efikasnosti i sposobnosti da pruže vašoj koži ono što joj je potrebno da bude lepa. Kad god je to moguće, dajemo prioritet i koristimo prirodne sastojke u našim proizvodima.  Tako na primer, umesto ulja koji su dobijeni derivacijom petrohemije, koristimo biljna ulja koja bolje i efikasnije deluju na kožu.  Pa ipak, kako bismo bili sigurni da su naši proizvodi zaista sigurni i efikasni, ponekad se može desiti da koristimo sintetičke molekule ukoliko ne postoji pouzdana i efikasna alternativa,pri čemu smo uvek na oprezu.

Aktivni sastojci

We source from local and sustainable agricultural sectors, from Provence and the Mediterranean. We also use ingredients with Protected Designation of Origin (P.D.O.), such as lavender P.D.O. Haute-Provence.

Kontrolisano poreklo

Poštovanje prema životnoj sredini: L’OCCITANE je posvećen ograničavanju lošeg uticaja svojih dela i uticaja svojih proizvoda na životnu sredinu i čoveka. Postizanje harmonije sa prirodom je jedna od ključnih vrednosti za L'OCCITANE. Jedan od naših proioriteta je i čuvanje ugroženih biljnih vrsta.

Poštovanje prema koži: Svi naši proizvodi su dermatološki testirani u nezavisnim laboratorijama, čime osiguravamo njihovu ispravnost.

Poštovanje prema životinjama: Od samog početka, L'OCCITANE brani prava životinja i svoje proizvode ne testira na životinjama. U svojim formulama ne koristi sirovine životinjskog porekla, osim onih poreklom iz pčelinjih košnica.

Odgovorna kozmetika

Ukoliko dođe do bilo kakve sumnje u vezi sa sastojcima koje koristimo i njihovim delovanjem na zdravlje (parabeni, ftalati, aluminijumske soli…) ili na životnu sredinu (silikoni, SLES…), proveravamo naše formule i preduzimamo dodatne mere opreza.

Istraživanja i inovacije

L'OCCITANE ulaže mnogo u istraživanja i inovacije, zbog čega je osnovana sopstena naučna laboratorija u domenu prirodne kozmetike, koja se nalazi u Manosku, srcu Gornje Provanse.

Tim stručnjaka

Tim od 100 stručnjaka neprekidno radi na razvoju najboljih formula, koje se ujedno i patentiraju, što dokazuje da naše aktivne prirodne sastojke koristimo na jedinstven i efikasan način.

Naši stručnjaci garantuju visoki kvalitet naših proizvoda, koji se većinom proizvode u Manosku. Stoga kontrolišemo sve faze stvaranja proizvoda, od dizajna do proizvodnje finalnog proizvoda.

Istraživanje prirodnih sastojaka

Naša istraživanja se temelje na posmatranju prirode. Ponašanje biljaka često govori o njihovim svojstvima, kao što je to na primer slučaj sa smiljem, cvetom koji nikad ne vene, a koje ima izvanredna svojstva u borbi protiv starenja kože.

Nakon detaljnog posmatranja biljaka, razvijamo načine ekstrakcije koji nam omogućavaju da izdvojimo ekstrakte koncentrovane aktivnim sastojcima: samu srž biljke. U saradnji sa univerzitetima i stručnjacima iz domena medicine, sprovodimo brojna testiranja kojim dokazujemo efikasnost i bezbednost proizvoda.

Istraživački centar

Istraživački centar se prostire na 2,500 m²
Investicija od 7 milliona evra za L’Occitane Grupu
Investicije u istraživanja i razvoj rastu duplo brže od prometa
11 laboratorija : za molekularnu i celularnu biologiju, analitičku hemiju, ekstrahovanje biljaka, mikrobiologiju, kompatibilnost, čulne analize, kliničke procene i 3 laboratorije za razvoj formula (inventivna, nega kože i lična higijena)

Ključni podaci

• Tim od 100 stručnjaka, istraživača iz 20 oblasti
• 250 novih formula svake godine
• 22 registrovanih patenata od 2001. godine
• Preko 300 sastojaka na biljnoj bazi (25% sa oznakom organskog porekla)
• Kontrolisano poreklo i direktna kupovina prirodnih sastojaka od 50 partnera proizvođača/berača (više od 400 hektara pod zasadama)

Ambalaža

Osnovna funkcija ambalaže nije nužno u skladu sa načelima očuvanja životne sredine. L’OCCITANE je zato postavio stroge smernice kako bi postupno smanjio negativan uticaj svoje ambalaže na životnu sredinu. Odabrali smo pristup ekološki prihvatljive ambalaže, što podrazumeva korišćenje materijala koji su već reciklirani ili najmanje zagađuju prirodu, potiču iz obnovljivih izvora i održivih šuma, a ambalaža je tako dizajnirana da se lako može reciklirati. Sve ovo je detaljno navedeno u našem Pravilniku o ekološki prihvatljivoj ambalaži.

Ne koristimo dodatna pakovanja, kao što su kutije, kad god je to moguće i smanjili smo težinu osnovnog pakovanja. Prilikom stvaranja novog proizvoda uvek procenjujemo njegov uticaj na životnu sredinu: od početne ideje do konačnog proizvoda.  Iz ovog razloga, sve više i više nudimo eko pakovanja za dopunu proizvoda za ličnu higijenu, jer se u proizvodnji ovog tipa ambalaže koristi 80% manje plastike nego što bi trebalo za proizvodnju flašice. Uvek kada je moguće koristimo zelenu platiku.

Kako reciklirati naše proizvode?

Neki od naših proizvoda se mogu 100% reciklirati, ali kod većine je potrebno odvojiti deo koji je moguće dalje reciklirati od dela koji spada u dalji otpad (pumpice i metalni čepovi).  Primer nekih materijala koje je moguće reciklirati:
• Sve kartonske kutije
• Sve naše plastične i staklene boce
• Kao i naše aluminijumske boce, kutije   i tube.

Favoriti kupaca

U potrazi ste za poklonom ili želite da poboljšate svoju dnevnu rutinu nege?  Pogledajte u čemu naši korisnici najviše uživaju!  Nema strožih i nepristrasnijih kritika od onih naših kupaca širom sveta.  Naša lista proizvoda koji su omiljeni kupcima uključuje proizvode za negu lica, tela i kose, kao i mirise.

SVI FAVORITI >

Naše nagrade

L’OCCITANE tim marljivo radi kako bi osigurao da naši proizvodi bili što efikasniji i prilagođeni potrebama naših kupaca. Posebno smo počastvovani kada primimo vaše pozitivne kritike i specijalna priznanja za naše proizvode. Tokom godina, L’OCCITANE je dobio i brojne nagrade, među kojima je i nagrada za naš kultni proizvod za Ši buter kremu za ruke, kao i za Immortelle kolekciju proizvoda za negu protiv starenja.

Nagrade u Velikoj Britaniji

Nagrade u USA

Nagrade u Francuskoj