Kako do negovanih ruku

Kao što ruke često koristimo da se izrazimo, tako i one govore dosta o nama. Zato nije iznenađenje što su ruke jedna od prvih stvari koje ljudi primete na nama. Iako se svi setimo da brinemo o koži lica, ne možemo to često reći i za naše ruke...Koža na našim rukama je jednako osetljiva, uvek izložena negativnim uticajima iz spoljašnje sredine: hradno vreme, proizvodi za čišćenje, UV zraci, voda, itd. Koji su rizici nedovoljne brige o njima? Naše ruke se mogu oštetiti i znakovi starenja kože se mogu ubrzati. Ako želite da Vaše ruke izgledaju predivno tokom cele godine, pogledajte naš vodič za lepotu!

4 SAVETA ZA NEGOVANE RUKE

1. SAVET: ČIŠĆENJE

Čišćenje ruku je prvi važan korak u ritualu lepote za naše ruke, a ono uključuje neprijatelja kojeg često zaboravljamo: vodu! Svaki put kad operete ruke, dobro ih obrišite kako voda ne bi isušila Vašu kožu. Da biste sprečili isušivanje kože ruku, izbegavajte hidroalkoholne proizvode. Opredelite se za sapune sa nežnim formulama kao što je Verbena tečni sapun obogaćen sa ši ekstraktom.

> OTKRIJTE
1. SAVET: ČIŠĆENJE

2. SAVET: PILING

Vaše telo i lice vole dobar piling - ali i Vaše ruke to zaslužuju. Jednom ili dva puta nedeljno koristite piling namenjen za piling ruku i koji je blag prema Vašoj koži. Piling će ukloniti odumrle ćelije kože i pripremiti vaše ruke za sve dobrobiti hidratantne kreme. Jednominuti piling za ruke obogaćen je sa ši buterom, slatkim bademom i uljem koštica grožđa - bogatih vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama.

2. SAVET: PILING

3. SAVET: HIDRATACIJA

Šta je onda ultimativna tajna lepih i negovanih ruku? Hidratacija, hidratacija i hidratacija. Vaša krema za ruke bi trebala da bude Vaš verni suputnik, uvek spremna za korišćenje kako bi održavala postojanost hidrolipidnog sloja koji prirodno štiti Vašu kožu. Ona treba da hrani, hidrira i štiti Vašu kožu. Odlična krema za ruke sadrži masne kiseline i hidrirajuće agense kao što su ši buter, kao i antioksidansi poput vitamina E. Upravo ovi sastojci stoje iza uspeha Ši buter kreme za ruke, koja je L'Occitane-ov bestseler preko 20 godina.

> OTKRIJTE
3. SAVET: HIDRATACIJA

4. SAVET: POSVETITE PAŽNJU SVOJIM NOKTIMA

Druga tajna lepih ruku su snažni i negovani nokti, kao i zaštićene i negovane zanoktice. Vaše zanoktice imaju zaštitnu ulogu – veoma je važno brinuti se o njima. Ši ulje za nokte i zanoktice - hrani i omekšava zanoktice, a nokte čini snažnijim i sjajnijim. 

Ukoliko želimo zdrave i lepe nokte, bitno je i šta jedemo. Hrana bogata biotinom, poput soje i badema čini Vaše nokte snažnijim i zdravijim.

4. SAVET: POSVETITE PAŽNJU SVOJIM NOKTIMA

KAKO IMATI PREDIVNE RUKE LETI

Poznato je da sunce ubrzava starenje kože i upravo to ga čini nevidljivim neprijateljem Vaših ruku. Koji je rizik? Koža na Vašim rukama bi mogla da pokaže znakove starenja (pigmentacijske promjene, smanjenu elastičnosti itd.) i pre nego koža na Vašem licu, kojoj poklanjamo više pažnje. Čim se pojave prvi zraci sunca, ne zaboravite da zaštitite Vaše ruke (kao i lice) sa kremom za sunčanje ili kremom sa zaštitnim faktorom.

> OTKRIJTE
KAKO IMATI PREDIVNE RUKE LETI

KAKO IMATI PREDIVNE RUKE ZIMI

Tokom zime,  hladnoća i vetar isušuju Vašu kožu, čineći je ranjivijom i osjetljivijom.  Zato se pobrinite da su Vaše ruke dobro hidrirane sve vrijeme, i nikada bez Vaše omiljene kreme – ili rukavica! Noć je najbolje vreme da se ćelije tela obnove, zato iskoristite tu priliku i razmazite svoje ruke s kremom. Ostavite kremu celu noć, kako bi se probudili s rukama mekim kao nikad pre.

> OTKRIJTE
KAKO IMATI PREDIVNE RUKE ZIMI
MASAŽA RUKU

MASAŽA RUKU

Nakon pilinga, Vaša koža je spremna da uživa u svim blagodetima Ši buter kreme za ruke. Za maksimalno upijanje, umasirajte kremu u kožu, zatim poklonite sebi 5 minuta za odmor. 1) Nanesite kremu kružnim pokretima na dlanove i spoljni deo šake, sve do zgloba. 2) Masirajte svaki prst pojedinačno. Počnite od malog prsta, masirajući od korena ka vrhu prsta, i završite sa palcem. 3) Masirajte spoljni deo šake, laganim kružnim pokretima između tetiva, u smeru ka zglobu. 4) Masirajte područje zgloba kružnim pokretima, i to ponovite tri puta. 5) Kružnim pokretima masirajte dlan, od zgloba ka vrhovima prstiju. 6) Na kraju, izmasirajte šake širim pokretima, od prstiju ka zglobu, i to ponovite tri puta.

ŠI BUTER: L'OCCITANE ISTINITA PRIČA

ŠI BUTER: L'OCCITANE ISTINITA PRIČA

Već  20 godina,  L'OCCITANE pokazuje svoju stručnost u domenu lepote kroz svoju Ši buter kremu za ruke. Uspeh ovog bestselera datira još iz 1980.godine, kada Olivier Baussan, osnivač branda, i Yves Milliou, stručnjak za prirodnu kozmetiku i eterična ulja, ujedinjuju svoja znanja i strast. Intenzivno hidratantna mešavina u srcu ove kreme nikad ne bi bila moguća bez partnerstva sa ženama iz Burkine Faso. Njihova stručnost je odgovorna za proizvodnju i kvalitet L'OCCITANE ši butera. U 2015. godini L'OCCITANE je otkupio 750 tona ši butera od žena iz Burkine Faso. Svake tri sekunde se u svetu proda jedna L'OCCITANE krema za ruke sa ši buterom. Prošlo je preko 20 godina od stvaranja ove kreme za ruke - saznajte više o receptu koji je zaslužan za uspeh…

Saznajte više
ŠI BUTER: NEPOBEDIVA HIDRATACIJA

ŠI BUTER: NEPOBEDIVA HIDRATACIJA

U Africi se ši buter upotrebljava već hiljadama godina. Prema legendi, za lepotu kraljice Nefertiti zaslužan je upravo ovaj sastojak i njegove izvanredne sposobnosti. Ši drvo raste u divljini, u savanama zapadne i centralne Afrike. Njegovi plodovi, veličine avokada, sadrže oraščić koji je izuzetno bogat uljem. Ši buter sadrži vitamin A, E i F, keratin i esencijalne masne kiseline, koje mu daju hidratantna, obnavljajuća, omekšavajuća i zaštitnička svojstva. Savršeni sastojak za savršeno nahranjene i hidrirane ruke!

Saznajte više